06/01/2018

Tehnologija v 2020: Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri multifunkcijske naprave

Tehnologija prenosa tonerja na papir najverjetneje ne bo več veliko napredovala. Vendar to ne pomeni, da so tudi tiskalniki in multifunkcijski aparati dosegli  vrh. Razvoj tehnologije gre sedaj v  varno tiskanje, izboljšanje delovnih procesov ter učinkovitosti.

Fokus v 2020 bo zato varovanje podatkov ter natisnjenih dokumentov, skeniranje na višjem nivoju, nadzor nad porabo ter uporabo z možnostjo kreiranja mesečnih poročil ter mobilno tiskanje.

 

Lastnosti in funkcionalnosti sodobnih multifunkcijskih naprav

 

Skeniranje – obdelava dokumentov na višjem nivoju / Next Level Scanning

Pomembna funkcionalnost za večjo učinkovitost v pisarni je skeniranje/arhiviranje. Veliko podjetij in organizacij že dnevno skenira dokumente na e-maile, v mape in/ali strežnike, za lažje in učinkovitejše delo pa lahko zajemate dokumente tudi neposredno v delovne procese. Uporabnik skenira dokument, naprava izvede OCR (Optično Prepoznavanje Znakov), prepozna obliko (formo) ter dokument shrani oz. preusmeri za nadaljnje delo.

Nadzor nad porabo ter uporabo / SW

Za večino podjetij je strošek tiskanja še vedno neporazdeljen strošek celotne organizacije, vendar želi vse več organizacij pregled ter razdelitev stroškov po oddelkih in/ali uporabnikih.  Z uporabo programske opreme lahko podjetja in organizacije pridobijo poročila, koliko porabi/natisne vsak oddelek in celo, koliko tiska vsak posameznik.

Varno tiskanje / Print security

Ko gre za naprave za tiskanje pisarniških dokumentov, se veliko pozornosti namenja varnosti. To ne pomeni samo varnost v omrežju ter kako naprava komunicira z ostalimi napravami. Govorimo o varnosti natisnjene strani. Vse več uporabnikov zanimajo programske rešitve na njihovih napravah, ki omogočajo varno tiskanje.

Kadarkoli boste morali natisniti zaupne dokumente (plače, zaupne dokumente podjetja ali druge osebne podatke…), vam ne bo potrebno takoj steči do aparata. Vaš tiskalnik oz. multifunkcijski aparat bo zadržal tiskanje dokumenta/ov,  dokler ne boste vnesli vašo PIN kodo, ali se prijavili z vašo kartico.

Mobilno Tiskanje / Mobile Printing

Tisti, ki veliko potujejo se soočajo s problemom, ko potrebujejo dostop do tiskalnika na oddaljenih mestih. Napredek mobilne tehnologije v zadnjih petih letih (tablice, pametni telefoni…) omogoča zaposlenim ne samo iskanje ter prenos datotek in podatkov na poti in izven pisarne, pač pa tudi tiskanje dokumentov iz mobilnih naprav. V kolikor zaposleni potrebujejo (ali bodo potrebovali v prihodnosti) fleksibilnost, potem potrebujete multifunkcijski aparat  ali tiskalnik z zanesljivim ter enostavnim wireless tiskalniškim vmesnikom. V tem primeru boste potrebovali napravo v vaši pisarni, ki podpira »tiskanje v oblaku« Cloud printing technology , kot sta Google’s Cloud Print and Apple AirPrint.

Vas zanima več?
Želite nasvet strokovnjaka?
Pokličite nas na 01/ 546 11 80

 

 

 

Nasveti

Tehnologija v 2020: Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri multifunkcijske naprave
Ocenite to stran