13/04/2019

Programska oprema za nadzor nad tiskanjem in kopiranjem

Nadzor nad tiskanjem in kopiranjem v poslovnem okolju izboljša učinkovitost in omogoči pregled nad obsegom tiskanja, kopiranja, skeniranja. Na trgu obstaja cela vrsta programov za upravljanje tiskanja. Izbira prave programske opreme vam omogoči nadzor nad obsegom dela, s tem pa posledično tudi priložnosti za nižje stroške.

Izbira prave programske opreme za vas je odvisna od vašega obstoječega stanja (vrste in števila naprav, števila zaposlenih, specifičnih zahtev pri vašem poslovanju, itd). Omogočiti vam mora nadzor nad delom, obsegom tiskanja ter omogočiti, da z pridobljenimi podatki dobite analizo/posnetek stanja, ki je osnova za optimizacijo ter s tem zmanjšanje stroškov.

 

Na tržišču obstaja veliko brezplačnih in plačljivih programov.

 

Brezplačna programska oprema za upravljanje tiskanja

Brezplačna programska oprema za upravljanje tiskanja se sliši zelo mamljivo. Žal pa imajo brezplačne verzije slabšo funkcionalnost in slabšo zmogljivost, zaradi česar boste verjetno morali vložiti veliko časa in napora za dosego želenega rezultata. Brezplačna programska oprema za upravljanje tiskanja, tako kot ostale »brezplačne« poslovne aplikacije, včasih ni vredna vloženega truda. Malo denarja, malo glasbe. Brezplačne in odprto kodne rešitve bodo težko zagotovile veliko koristnih funkcij,  uporabniku prijaznen vmesnik, ter možnosti za poglobljene analize.

 

Nekateri plačljivi programi

So programska rešitev za sledenje tiskanja in zmanjševanje stroškov, ki je združljivi z več proizvajalci. Ko je nameščena, lahko vaši organizaciji pomaga zmanjšati nepotrebno trošenje in stroške, izboljšati varnost in poenostaviti informacijsko podporo.

 

PaperCut

PaperCut je programska oprema za upravljanje tiskanja, ki v ozadju tiho spremlja porabo po posamezniku, pisarni oziroma oddelku ter poroča o stroških porabe v primerjavi s proračuni in okoljskih vplivih.

Nekatere funkcije in zmogljivosti, ki jih ponuja:

  • nadzor nad upravljanjem tiskanja in kopiranja.
  • Izboljšanje varnosti dokumentov.
  • Zmanjšajne nepotrebne porabe pri tiskanju, kopiranju in porabi tonerja.

Ko je nameščena, vam pomaga zmanjšati nepotrebno trošenje, izboljšati varnost in poenostaviti informacijsko podporo.

 

UniFLOW

UniFLOW je programska platforma za upravljanje tiskalnikov, optičnih čitalcev in naprav; zasnovana je s ciljem pridobivanja največje možne dodatne vrednosti za vašo organizacijo iz večfunkcijskih tiskalnikov, optičnih čitalcev in tiskalnikov za večje formate. Omogoča natančno spremljanje porabe ter stroška bodisi na uporabnika, oddelek in/ali podjetje.

Modularna zgradba in prilagodljivost omogočata nastavitve po vaših zahtevah in potrebah. Velik poudarek je na varnosti  (varen način izpisovanja). Prav tako omogoča preusmeritve tiskanja na druge naprave s ciljem večje učinkovitosti in ekonomičnosti.

 

Katera je torej prava za vas?

Vas zanima več?
Želite nasvet strokovnjaka?
Pokličite nas na 01/ 546 11 80

 

 

Nasveti

Programska oprema za nadzor nad tiskanjem in kopiranjem
Ocenite to stran