16/03/2019

Kako izbrati pravo podjetje za upravljanje (vzdrževanje in servisiranje) tiskalnikov in multifunkcijskih naprav

Organizacije vedno najamejo zunanjega partnerja za vzdrževanje in servisiranje njihove opreme. Veliko težje je izbrati pravega partnerja.

Veliko podjetij pridobivanje in servisiranje svojih fotokopirnih strojev, tiskalnikov, optičnih čitalcev in faksov najraje prepusti profesionalnemu podjetju za upravljanje tiskanja.

Najtežji del tega je izbira pravega partnerja. Tu je nekaj vprašanj in stvari, na katere bi po našem mnenju morali biti pozorni:

 

Analiza je pomembna

Izkušen ponudnik storitev MPS (Managed Printing Service) bo začel s celovitim pregledom trenutnega stanja vašega poslovnega okolja. Ponuditi vam morajo poglobljeno analizo potreb in ugotoviti, katere storitve upravljanja tiskanja (npr. vrsta fotokopirnega stroja, njihovo število itn.) še najbolje ustrezajo potrebam vašega poslovanja.

 

Pozanimajte se o njihovih predhodnih rezultatih

Povratne informacije strank podjetja je dober način za oceno njegove sposobnosti in kakovosti odnosa s strankami. Zahtevajte reference. Je podjetje etablirano? Ali nudi celovit servis, pri čemer zaposluje tehnike, inženirje in podporno osebje?

 

Nadgradljivost je pomembna

Skoraj vsa podjetja imajo načrt za rast. Je morebitni partner sposoben oziroma opremljen za nadgraditev storitev, ko se vaše potrebe spremenijo? Poskrbite, da se je vaš izbrani ponudnik upravljanja storitev tiskanja sposoben prilagajati spremembam in rasti vašega podjetja.  Ne glede na to, če iščete MFD ali samo tiskalnik oziroma če nameravate opremo kupiti ali najeti, prepričajte se, da lahko vaši ponudniki storitev MPS prenesejo kasnejšo rast vašega poslovanja.

 

Okolju prijazno – nadzirajte porabo energije

Najnovejša in tehnološko napredna oprema je ponavadi energetsko učinkovita. Izjemen ponudnik storitev MPS vam bo poleg tega pomagal najti tudi druge načine za zmanjšanje porabe energije. Nižja poraba energije hkrati zniža vaše obratovalne stroške.

 

Spremljanje obsega  tiskanja …

Dober ponudnik MPS vam nudi še mnoge druge storitve poleg upravljanja tiskanja. Načeloma mora nuditi tudi poglobljeno usposabljanje ekipe, s katerim zagotovi enostavno uporabo vse nove opreme in vam pomaga lažje uporabljati vaš nov sistem za tiskanje. Poleg tega bi morali vaši ekipi aktivno svetovati o spremljanju tiskanja, s čimer lahko učinkovito nadzirate stroške in potencialno sprostite kapital, s katerim se lahko lotite drugih kritičnih vidikov poslovanja.

Vas zanima več?
Želite nasvet strokovnjaka?
Pokličite nas na 01/ 546 11 80

 

 

Nasveti

Kako izbrati pravo podjetje za upravljanje (vzdrževanje in servisiranje) tiskalnikov in multifunkcijskih naprav
Ocenite to stran