20/01/2018

6 presenetljivih dejstev o stroških tiskanja

V času poplave SMS-ov, e-mailov ter mobilnega poslovanja, ostaja tiskanje vitalnega pomena za večino organizacij. Od  preprostih dokumentov za interno uporabo, do predstavitvenih brošur, prezentacij in pogodb… Tiskanje dokumentov je bistvenega pomena za uspešno poslovanje.

To je vsekakor razlog, da mora biti poslovno tiskanje tudi učinkovito upravljano. Kljub temu še vedno veliko organizacij zanemarja pomembnost celovitega pristopa upravljanja tiskalniške flote (tiskalnikov, multifunkcijskih naprav ,skenerjev) in nadzora nad uporabo ter s tem povezanimi stroški.

 

SKORAJ 90 % ORGANIZACIJ NE SPREMLJA STROŠKOV TISKANJA

V času vse večje konkurence ter trenda rezanja stroškov na vseh področjih, je resnično presenetljivo dejstvo, da veliko organizacij zanemarja nadzor nad temi stroški.

Buyer’s Laboratory ugotavlja, da 90 % organizacij še vedno ne spremlja stroškov tiskanja.

 

STROŠKI TISKANJA DOKUMENTOV PREDSTAVLJAJO MED 5% IN 15% LETNEGA PROMETA

IDC ugotavlja, da 5% do 15 % letnega prometa predstavljajo stroški dokumentov (tiskanja, kopiranja, faksiranja,tiska). Tiskanje je drago, o tem ni nobenega dvoma. Vendar obstajajo načini, kako znižati stroške tiska.

Jasna strategija Upravljanja tiskanja omogoča nižje stroške, pravo izbiro ter postavitev aparatov, nemoteno delovanje aparatov, učinkovito delo zaposlenih ter nadzor nad porabo.

 

POVPREČEN ODDELEK PORABI DO 15 % ČASA ZA REŠEVANJE PROBLEMOV S TISKALNIKI IN MULTIFUNKCIJSKIMI NAPRAVAMI

Tiskalniki in ostale pisarniške naprave potrebujejo redno vzdrževanje ter odpravo napak. Težave s tiskanjem (skeniranjem, kopiranjem…), problemi z gonilniki, kompatibilnostjo programske opreme ter povezljivostjo vzamejo zaposlenim do 15 % časa in osredotočenosti na delo. Tega veliko podjetij še vedno ne prepozna kot stroške.

Poleg vseh nalog, ki jih ima IT oddelek, zanje problemi z tiskanjem niso glavna prioriteta. Torej dovolite vašem IT oddelku, da se fokusira na svoje pomembne naloge ter z rešitvijo celovitega Upravljanja tiskanja pridobite podporo s strani zunanjega partnerja.

 

23% VSEH KLICEV NA HELP-DESK JE V POVEZAVI Z TISKALNIKI IN MFD

Povprečen IT HelpDesk (IT Center za podporo uporabnikom)  je poplavljen z klici v vezi težav s tiskanjem, kar kaže na dejstvo, da je tiskanje še vedno pomembno v vseh pisarnah. Izsledki IDC kažejo, da je 23 % vseh klicev v povezavi s tiskom.

Obstaja več načinov za zmanjšanje teh težav, predvsem s pravim vzdrževanjem, upravljanjem ter nadzorom nad aparati.

 

PRAVA IZBIRA PARTNERJA LAHKO ZMANJŠA STROŠKE OD 20 % DO 30 %

Eden najboljših načinov da zmanjšate stroške je izbira pravega zanesljivega partnerja za celovito Upravljanje tiskanja v podjetju.

Prava izbira zunanjega izvajalca vam bo zagotovila podporo ter kvalitetno vzdrževanje naprav, nadzor nad uporabo naprav ter preskrbo s potrošnim materialom.  Dolgoročno bo to vodilo v optimizacijo tiskalniške flote (tiskalnikov, multifunkcijskih naprav… ), vzpostavitev celotnega pregleda nad stroški ter izboljšavo delovnih tokov.

 

VEČINA PODJETIJ ZAMUJA OD 10% DO 30 % POTENCIALNIH PRIHRANKOV

Brez pravega pregleda nad stroški tiskanja, vaše podjetje najverjetneje izgublja priložnost za prihranke. Skupina Gartner Group je ugotovila, da so organizacije z implementacijo rešitve Upravljanja tiskanja reducirale tiskanje za 10% do 30%.

Za vsako natančnejšo analizo vašega tiskalnega okolja ali specifičnih težav znotraj vašega podjetja smo vedno pripravljeni za nasvet telefonski razgovor ali obisk.

 

Vas zanima več?
Želite nasvet strokovnjaka?
Pokličite nas na 01/ 546 11 80

Nasveti

6 presenetljivih dejstev o stroških tiskanja
Ocenite to stran